loading

Kontakt

Adresa

Vuka Karadžića 2, 81400 Nikšić

Telefon

Call centar – 19100

Email

call.centar@epcg.com

Сходно злонамјерним коментарима које смо у прилици да чујемо ових дана од представника бившег режима, у обавези смо због грађана Црне Горе и пријављених и заинтересованих кандидата за пројекат Солари 3000+ и 500+ да се кратко осврнемо на наведене наводе.

Наиме, ЕПЦГ Солар градња до сада је уградила приближно 2 мегавата соларне енергије што ће значити више од 5000 панела, а не како нерелеватни појединци наводе, 200 панела. Пројектом 3000+ и 500+ су обухваћене соларне електране снаге од 3kW до 300 kW.

Уз то желимо да подсјетимо да је од идеје до почетка реализације пројекта Солари 3000+ и 500+ вриједног 30 милиона евра прошло свега 11 мјесеци.

За то вријеме урађено је: Идејно-техничко решење; Студија изводљивости; Бизнис план; Објављен јавни позив за грађане и правна лица; расписан јавни позив за обезбјеђење средстава у износу од 30 милиона евра (обезбијеђен кредит од 30 милиона евра на рок од 10 година, грејс период од 2 године са фиксном каматном стопом од 1,63), на јавни позив јавило се 9 финансијских институција што је најбоља потврда о квалитету пројекта; објављен јавни позив за опрему (соларни панели, инвертори, подконструкције, енергетска и заштитна опрема) вриједан 22 милиона евра, изабрали најповољније добављаче; основали смо фирму која ће изводити радове; запослили и обучили на стотине инжењера и монтера; обезбиједили опрему и алат за инжењере и монтере (Јавни позив), опрема, мањи дио стигао у јуну, веће количине у августу и септембру.

Поставља се питање: Да ли смо до сада у Црној Гори имали случај да је пројекат који је од идеје до почетка радова, прошавши наведену процедуру, реализован у овако кратком року?

По основу ослобођене енергије ЕПЦГ ће приходовати више од 20 милиона евра годишње док ће грађани електричну енергију добијати готово бесплатно!

У октобру ћемо инсталирати преко 5 мегавата соларне енергије!

Из дана у дана резултати су све видљивији!

До краја године ће бити отворен стални конкурс за инжењере и монтере ( ко жели да ради имаће посао).

Настављамо да радимо снажније и боље!

ЕПЦГ СОЛАР ГРАДЊА РАДИ!!!

Write a Reply or Comment